Een buitenverblijf, wat kunt u er allemaal mee?

Wilt u graag extra woonruimte maar heeft u geen zin in een grote verbouwing? Met een buitenverblijf geniet u binnen no-time van meer ruimte. In dit artikel leest u waarom een buitenverblijf in uw tuin een interessante optie kan zijn om meer leefruimte te betrekken bij uw woning. Voor nu maar ook voor de toekomst.

Wat is een buitenverblijf?

Een buitenverblijf is een extra leefruimte naast uw woning en staat op uw eigen grond. Vaak staat een buitenverblijf in de achtertuin maar deze kan uiteraard op elke gewenste plek op uw erf geplaatst worden. Een buitenverblijf is een gebouw waar u kunt genieten van extra comfort. De functie van het buitenverblijf kunt u dan ook zelf bepalen.

Sommige mensen zoeken een plek om tijdens de zomermaanden van meer gemakken te zijn voorzien in hun tuin. Eet u bijvoorbeeld graag in uw tuin dan kan het fijn zijn als u een keuken in het buitenverblijf laat plaatsen. Maar stel dat u wegens gezinsuitbreiding meer ruimte nodig heeft en uw oudere kind(eren) een eigen plekje wilt geven. Of dat u een plek wilt om uw hobby’s uit te oefenen. Houdt u bijvoorbeeld van schilderen of heeft u een andere hobby waar u veel mee bezig bent? Dan kunt u in deze ruimte uw creativiteit helemaal zijn vrije loop laten gaan en hier uw eigen atelier van maken. Kortom, een buitenverblijf is zeker een optie om te overwegen als u op zoek bent naar meer woonruimte en leef comfort.

Buitenverblijf

Buitenverblijf als gastenverblijf

Heeft u regelmatig familie of vrienden op bezoek die van verder weg moeten komen en dus niet meer zo laat naar huis kunnen of wellicht uit het buitenland komen? Een gastenverblijf is dan de perfecte oplossing om uw bezoek een overnachting aan te bieden. Met een buitenverblijf als gastenverblijf kunt u genieten van uw eigen privacy en gemakkelijk vrienden en familie laten overnachten. Wanneer er geen gasten op bezoek komen dan kunt u de ruimte uiteraard zelf gebruiken om heerlijk in te vertoeven, te werken of uw kinderen een eigen ruimte te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos met een buitenverblijf.

Een extra woonkamer in uw buitenverblijf

Wilt u graag een extra plek waar u ontspannen met vrienden of gezellig kunt eten wanneer bezoek is? U kunt van uw buitenverblijf ook een extra woonkamer maken. Door er een keuken aan toe te voegen kunt u hier ook lekker koken en gezellig een hele avond dineren. Ook kan het bijvoorbeeld een plek zijn voor de kinderen waar zij kunnen spelen, of wanneer ze ouder zijn met vrienden kunnen relaxen.

Met een tuinkantoor als buitenverblijf creëert u die extra leefruimte, heeft u geen of minder last van kinderen die de hele dag door het huis rennen, bent u productiever en kunt u werk en privé beter gescheiden houden dan wanneer u in uw woning zelf werkt.

Tuinkantoor

Thuiswerken is tijdens maar ook na de corona pandemie omarmt door onze maatschappij. We zijn ons bewust van de voordelen. Minder reistijd en daardoor minder Co2 uitstoot, geen collega’s die elkaar afleiden en een betere privé werk balans. Onze verwachting is dan ook dat er in de toekomst steeds meer mensen vanuit huis zullen werken. Helaas heeft niet iedereen de ruimte of een extra kamer in huis die omgetoverd kan worden tot de ideale thuiswerkplek. Met een tuinkantoor als buitenverblijf creëert u die extra leefruimte zodat u dan ook optimaal van de voordelen kunt genieten. Zo heeft u geen of minder last van kinderen die de hele dag door het huis rennen, bent u productiever en kunt u werk en privé beter gescheiden houden dan wanneer u in uw woning zelf werkt. En niet te vergeten u bent binnen no-time thuis ;).

Praktijkruimte of studio

Heeft u een eigen bedrijf en zoekt u nog een plek waar u klanten kunt ontvangen? Een buitenverblijf kunt u ook gemakkelijk inrichten als praktijkruimte of studio. U kunt er bijvoorbeeld een yogaruimte van maken, een schoonheidssalon of een plek waar u coaching lessen kunt houden. Zo bent u altijd dicht bij huis maar kunt u wel uw privacy behouden en hoeven klanten niet in uw huis te komen. Daarnaast is het ook nog een goede investering. U hoeft namelijk geen huur te betalen. Het geld komt als het ware weer naar u terug. Gaat u ooit verhuizen? Dan is uw woning ook nog eens in waarde gestegen door de extra leefruimte die u heeft gecreëerd.

Buitenverblijf nagelsalon

Buitenverblijf van Iso-Bella

Wilt u graag een extra woonruimte bij uw huis? Uw woonruimte vergroten hoeft geen verhuizing of verbouwing te betekenen. Met onze prefab buitenverblijven die binnen 1 dag worden geplaatst heeft u er binnen no-time een extra leefruimte bij. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons concept en vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag verder tijdens een persoonlijk advies gesprek.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.