Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Heeft u een dierbare die niet meer zelfstandig kan wonen en intensieve zorg nodig heeft? Mantelzorgwoningen worden steeds populairder en dat is zeker niet zonder reden. Met een mantelzorgwoning in de tuin kunt u gemakkelijk hulp verlenen en bent u altijd in de buurt als uw dierbare hulp nodig heeft. Daarnaast behouden u en de hulpbehoevende persoon allebei de privacy die u nodig heeft. Natuurlijk komen er bij een mantelzorgwoning wel een aantal kosten kijken. Wat kost een mantelzorgwoning? En waar moet u allemaal op letten bij het kopen van een mantelzorgwoning? Hieronder vertellen we hier meer over.

Mantelzorgwoning prijzen

Wat kost een zorgunit? De prijzen van een mantelzorgwoning zijn afhankelijk van verschillende factoren. Er zijn diverse soorten mantelzorgwoningen zoals een prefab mantelzorgwoning, een tweedehands mantelzorgwoning, een nieuwbouw mantelzorgwoning of een kant-en-klare mantelzorgwoning. Een prefab mantelzorgwoning en een nieuwbouw mantelzorgwoning zullen over het algemeen duurder zijn omdat deze op maat worden gemaakt. De prijs voor een zorgwoning in uw tuin is ook afhankelijk van de voorzieningen die u in de mantelzorgwoning wilt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er een wc in te laten bouwen, maar ook een speciale badkamer met steunbeugels of een keuken.

Kosten mantelzorgwoning, waar moet u nog meer op letten?

Wilt u een mantelzorgwoning kopen? Dan zijn buiten de prijs van het kopen van de mantelzorgwoning zelf ook nog andere kosten waar u op moet letten. Bijkomende kosten kunnen bijvoorbeeld zijn transport van de zorgwoning, aanpassingen en voorzieningen, elektriciteit, water en riolering, grondwerk en fundering en natuurlijk de inrichting van uw woning. In de meeste gevallen kunt u de mantelzorgwoning zonder vergunning plaatsen, maar er zijn wel een aantal regels voor een mantelzorgwoning waar u zich aan moet houden.

Mantelzorgwoning kopen? Bespaar kosten

Natuurlijk komen er bij een mantelzorgwoning verschillende kosten kijken en kunnen sommige prijzen u misschien afschrikken, maar u kunt uiteindelijk met een mantelzorgwoning in uw tuin ook kosten besparen. Ten eerste hoeft u met een mantelzorgwoning in de tuin niet meer altijd heen en weer te reizen naar de zorgbehoevende. U bespaart hier dus een hoop reiskosten mee. Daarnaast hoeft u geen geld te betalen aan een verzorgingstehuis of bejaardentehuis. Een mantelzorgwoning in uw tuin laten bouwen is een waardevaste investering waarmee u kunt besparen op een hoop andere kosten. Wanneer u tijdelijk een mantelzorgwoning nodig heeft kan de mantelzorgwoning in de toekomst ook als andere toepassing gebruikt worden

Subsidie mantelzorgwoning

Helaas is er nog geen subsidie beschikbaar voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin. Wel kunt een vergoeding krijgen voor uw mantelzorgwoning via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Hiermee kan de prijs van uw mantelzorgwoning gedeeltelijk worden gefinancieerd. De voorwaarde hierbij is wel dat het hierbij niet alleen draait om ouderdom, maar dat de bewoner een zorgbehoefte heeft.

Prefab mantelzorgwoning prijzen van Iso-Bella

Bent u opzoek naar een luxe en moderne mantelzorgwoning? De mantelzorgwoningen van Iso-bella zijn van alle luxe voorzien en geheel naar uw wensen in te richten. Onze mantelzorgwoningen worden prefab gemaakt en binnen 1 dag in uw tuin geplaatst. Benieuwd naar de prijzen voor het laten bouwen van onze prefab mantelzorgwoning? Vraag hier vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we u graag verder met de mogelijkheden en kosten van uw mantelzorgwoning.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Tiny house inrichting

Tiny house inrichting

De inrichting van uw tiny house bepaald voor een groot deel uw wooncomfort. Door slim in te richten kunt u optimaal gebruik maken van alle ruimte.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.