Tiny house inrichting

De inrichting van uw tiny house is bepalend voor een groot deel uw wooncomfort. Door uw tiny house slim in te richten kunt u optimaal gebruik maken van de leefruimte. In dit artikel geven we tips, ruimtebesparende oplossingen en inspiratie voor hoe een tiny house het beste ingericht kan worden.

Tiny house binnenkant

Tiny houses zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en het is geen verrassing waarom. Deze compacte woningen bieden niet alleen een duurzamere en betaalbaardere manier van leven, maar ze geven ons ook de mogelijkheid om eenvoudiger en bewuster te leven. Bij de inrichting van de binnenkant van een tiny house is het belangrijk om slimme keuzes te maken om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. U hebt een stuk minder ruimte dan bij een normale woning, maar dit betekent niet dat u er minder comfortabel in kunt leven.

Kies voor een slimme indeling van uw tiny house

Wanneer u een tiny house gaat inrichten wilt u natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruik maken van alle ruimte. Een slimme tiny house indeling is hierbij essentieel. Dit kan misschien een uitdaging zijn en u zult goed moeten kijken naar wat de perfecte indeling voor uw situatie is. Wat voor soort meubels wilt u? Welke eisen heeft u? En hoe past dit alles binnen de beschikbare ruimte? Het is slim om in de hoogte te werken, en zo veel mogelijk ruimte te benutten. U kunt bijvoorbeeld plankjes op verschillende hoogtes aan de muur hangen en hier nog extra spullen op zetten en gebruik maken van multifunctionele meubels.

Multifunctionele meubels voor in je tiny house

Wanneer u kijkt naar de inrichting van uw tiny house bepalen uw meubels natuurlijk een groot deel van de inrichting. De meubels maken het interieur van uw tiny house en u kunt er veel verschillende kanten mee op. Voor een optimale inrichting van uw tiny house kunt u het beste meubels kiezen die u multifunctioneel kunt gebruiken en ruimtebesparende oplossingen bieden. U kunt bijvoorbeeld voor een slaapbank kiezen die u uit kunt klappen, of voor een uitschuifbare tafel. Ook is het slim om goed gebruik te maken van overige ruimtes als opbergplek. Creëer bijvoorbeeld extra opbergruimte onder het bed of bank of maak lades in de trap.

Laat uw tiny house interieur er ruimer uit zien

Wanneer u niet veel ruimte heeft kunt u er alsnog voor zorgen dat het tiny house interieur er ruimer uit ziet en aanvoelt. Er zijn verschillende tips en tricks waardoor uw tiny house optisch groter lijkt. Door gebruik van lijnen kunt u de ruimte in de lengte of breedte ruimer laten lijken. Daarnaast zorgen lichte muren ook voor een ruimtelijke uitstraling. Een laatste tip is het gebruik van spiegels. Spiegels weerkaatsen namelijk de ruimte én het licht waardoor het interieur van uw tiny house ook groter en lichter lijkt.

Tiny house inrichting ideeën

Duurzame inrichting van je tiny house

Een tiny house is niet alleen een woning die goedkoper is dan een normaal huis, maar zorgt ook nog eens voor een duurzamer leven. Door de relatief kleinere ruimte van tiny houses kunt u niet overbodig veel spullen kopen en gaat u minimalistisch leven waardoor u dus ook bij draagt aan een duurzame wereld. Ook verbruikt u minder energie omdat u in een kleinere ruimte woont. Er is bijvoorbeeld minder verwarming nodig. Daarnaast zijn tiny houses vaak gemaakt van duurzame materialen. U kunt natuurlijk ook zelf nog uw steentje bijdragen met een duurzame inrichting van uw tiny house. Kies bijvoorbeeld voor duurzame en circulaire meubels of laat een groen dak op uw tiny house leggen.

Prefab tiny house van Iso-Bella

Bent u opzoek naar een moderne en luxe tiny house? Bij Iso-Bella kunt u zelf uw eigen tiny house samenstellen. Onze prefab tiny houses zijn modulair, verplaatsbaar en multifunctioneel. Wij bieden u de mogelijkheid om elke vierkante meter van uw tiny house optimaal te benutten. Of u er nu een wc, douche, keuken of volledige badkamer in wilt, bij Iso-Bella kan het allemaal. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan, dan helpen we u graag persoonlijk verder.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.