Kantoor in de tuin? Ontdek de praktische én de financiële voordelen

Tegenwoordig werken we bijna overal. Bij de baas in het bedrijf, thuis aan de keukentafel of op een flexplek in de stad. Fijn dat werken zo mobiel is, maar onrust brengt het wel. Niet alleen kost reizen naar kantoor een hoop tijd, een werkplek huren is niet gratis en thuis werkt u meestal niet echt in de rust. Een kantoor in de tuin is hiervoor de oplossing.

Of u nu zzp’er met een kantoor aan huis bent of een medewerker die thuis werkt, een kantoor in de tuin is altijd een goed idee. De emotionele voordelen zijn wel duidelijk: in een tuinkantoor werkt u rustig op uw eigen plekje, maar houdt u toch werk en privé gescheiden. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor een kantoor in de tuin. Wist u dat het ook veel praktische en zelfs financiële voordelen heeft?

Belangrijke voordelen van een kantoor in de tuin

Voor een goede, effectieve werkplek hoeft u niet ver te zoeken. Open gewoon uw achterdeur en loop een rondje door de tuin. Heeft u voldoende plek voor een flexibel kantoor in de achtertuin? Dit is zeker het overwegen waard, en wel vanwege de volgende redenen:

Minder reiskosten met een kantoor in de tuin

Wanneer u dagelijks op locatie moet zijn, vereist dat een hoop reiskosten. De benzine wordt steeds duurder en ook de treinabonnementen liegen er niet om. Sterker nog: met de huidige benzineprijzen lopen de maandelijkse brandstofkosten voor de reis naar het werk al snel op tot ruim 100 euro. Daarentegen kost thuiswerken gemiddeld nog geen 50 euro per maand.

Ook wanneer u altijd de trein pakt is een kantoor in de tuin geen slecht idee. Voor een vrij reizen maandabonnement tussen Utrecht en Amsterdam betaalt u bijvoorbeeld al 219 euro. Thuiswerken in uw achtertuin is dus helemaal zo slecht nog niet. De eenmalige investering in een Iso-Bella buitenverblijf haalt u hier op termijn makkelijk weer uit: zeker na de verkoop van uw huis.

Ook beter voor het klimaat

Minder vaak richting kantoor is niet alleen goed voor uw portemonnee. Ook het klimaat is dankbaar wanneer u minder vaak langs het tankstation rijdt. Maar niet alleen vanwege de uitstootgassen van uw auto: de meeste kantooroppervlaktes stoten een hoop meer CO2 uit dan uw nieuwe kantoor in de tuin. Zelfs wanneer u weinig reistijd heeft, zorgt dit dus voor een wezenlijk verschil.

Een tuinkantoor bespaart een hoop tijd

Werken vanuit uw eigen tuin heeft ook belangrijke praktische voordelen. U houdt namelijk een hoop extra tijd over. Breng gerust de kinderen naar school en zit nog altijd op tijd aan uw bureau. Uw kantoor staat immers in uw eigen tuin. Geen noodzaak om uit de douche naar de basisschool te rennen, gevolgd door een hectische ochtend in een net-gehaalde trein.

Met een kantoor in de tuin heeft u wel een professionele werkruimte, maar hoeft u zich niet druk te maken over bijvoorbeeld het klaarmaken van de lunch. Wanneer u zin krijgt om te eten, loopt u gewoon een paar meters richting uw woning.

Zzp’ers hebben geen dure kantoorruimte nodig

Niet alleen medewerkers in loondienst, maar ook zzp’ers vinden het fijn om in een degelijke kantoorruimte te werken. Dat kan in huis, maar daar komen best wat nadelen bij kijken. In huis werken zorgt voor onrust en afleiding, waardoor het werk- en privéleven door elkaar lopen. Dat levert een hoop stress op. Ook heeft niet iedereen ruimte voor een volledig kantoor in huis. Een dure kantoorruimte huren of kopen blijkt helaas ook niet de ideale oplossing. Zo stroomt het geld al uit uw onderneming voordat u begint met werken.

Een kantoor in de tuin lost al deze problemen op. Veel mensen hebben nog wel wat ruimte achter het huis. Indien gewenst, maakt Iso-Bello voor u een kantoorruimte op maat. Zo weet u zeker dat uw nieuwe tuinkantoor perfect aan uw wensen voldoet. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze brochure.

Een goede investering in uw huis

Tenslotte is een kantoor in de tuin een prachtige toevoeging aan uw woning. Het bevordert niet alleen uw woongenot, maar het is ook een goede investering in uw huis. Terwijl u lekker werkt in de tuin en tijd en geld bespaart, wordt uw woning meer waard.

Download onze brochure

Iso-Bella is gespecialiseerd in het leveren van modulaire tuinruimten voor verschillende toepassingen. Eén van deze toepassingen is een kantoor in de tuin. Bent u benieuwd hoe dit een uitkomst kan bieden voor uw werkongemakken? Wij adviseren u graag over de beste Iso-Bella ruimte voor u. Plan hiervoor een gratis adviesgesprek in of download onze brochure.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.