Microwoning in tuin?

Misschien heeft u er wel eens van gehoord, een microwoning in de tuin. Ze komen steeds vaker voorbij en worden steeds populairder. Niet zonder reden. Een microwoning heeft verschillende voordelen ten opzichte van een normale woning. Twijfelt u over het plaatsen van een microwoning? In dit artikel vertellen we wat een microwoning precies is en waarom u zou kunnen kiezen voor een microwoning.

Wat is een microwoning in de tuin?

Een microwoning is eigenlijk gewoon een mini woning die voorzien is van alle faciliteiten om zelfstandig in te kunnen leven. Een microwoning kan dienen als volwaardige woning en u kunt deze inrichten zoals u wilt met bijvoorbeeld een badkamer, toilet, keuken, woonkamer en slaapkamer. Door de woning slim in te richten, kunt u optimaal gebruik maken van alle ruimte en zo het maximale uit de microwoning in uw tuin halen. Het is ook een ideale en efficiënte manier een bijdrage te leveren om de woningnood tegen te gaan.

Waarom een microwoning?

Een micro woning in uw tuin heeft verschillende voordelen. Ten eerste kan een een microwoning in tuin de qua prijs aantrekkelijk zijn. Doordat een microwoning relatief weinig vloeroppervlakte heeft is de prijs een stuk lager dan een reguliere woning. Microwoningen zijn vaak slim ingericht waardoor er minder materiaal gebruikt wordt dan bij een traditionele woning wat weer bijdraagt aan minder verspilling en het milieu. Hierdoor kunnen er in korte tijd veel meer woningen gebouwd worden waardoor we sneller de vraag naar woningen kunnen verhelpen. Zo kunnen starters en studenten bijvoorbeeld makkelijker aan een betaalbare woning komen. U kunt de microwoning verhuren, uw kinderen hier in laten wonen of zelf genieten van meer woonruimte.

Voor wie is het geschikt?

Een micro woning is zeer geschikt voor starters en studenten die minder ruimte nodig hebben. Veel starters of studenten zitten vaak met een woningnood waardoor een microwoning erg aantrekkelijk kan zijn, omdat de prijs ook lager is dan de van beschikbare woningen. Daarnaast kunt u ook een microwoning op eigen grond in uw tuin laten plaatsten. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn wanneer u oudere kinderen hebt die graag wat meer privacy voor zichzelf willen maar nog wel dicht bij huis willen zijn. Door een microwoning in uw tuin te plaatsen hebben uw kinderen dus altijd een eigen ruimte waar ze kunnen wonen wanneer ze ouder zijn. En wanneer ze het huis uit gaan heeft u een extra woonruimte erbij.

Prefab microwoning in uw tuin van Iso-Bella?

Bent u opzoek naar een moderne en luxe microwoning en wilt u een micro woning kopen? De microwoningen van Iso-Bella zijn geheel naar eigen wensen in te richten en kunnen voorzien worden van alle faciliteiten die u nodig hebt voor een zelfstandige woonruimte. De ruimtes worden prefab gemaakt en binnen 1 dag bij u in de tuin gezet. Wij helpen u graag met de verschillende mogelijkheden tijdens een gratis adviesgesprek. Bent u benieuwd naar de kosten van een microwoning? Plan dan vrijblijvend een gesprek in via onze website en dan zien we u snel bij ons in de showroom.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.