Voordelen van een mantelzorgwoning

Twijfelt u over het plaatsen van een mantelzorgwoning? Het komt steeds vaker voor dat volwassen kinderen hun ouders in huis nemen als ze ouder worden om voor ze te kunnen zorgen. Hier komen natuurlijk een hoop dingen bij kijken en er zullen veel dingen veranderen. Het heeft natuurlijk financiële gevolgen maar kan ook gevolgen hebben voor de onderlinge relatie. Een mantelzorg woning kan hierbij de ideale oplossing zijn.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning is een aparte woning die op het terrein van uw eigen huis staat of een aanbouw aan uw woning. Vaak woont degene die verzorgt moet worden in de woning maar het kan ook zijn dat de verzorger in de woning woont. Een mantelzorg woning is voorzien van alle nodige faciliteiten zoals een badkamer, slaapkamer, keuken en woonkamer zodat het kan dienen als een complete woning . Daarnaast is een mantelzorgwoning vaak speciaal en praktisch ingericht voor rolstoelen en rollators. In dit artikel geven we u 4 voordelen van een mantelzorgwoning.

Vertrouwde omgeving

Mensen die ouder worden hebben behoefte aan stabiliteit en willen vaak zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Ze zien vaak op tegen verhuizen en hebben liever een vertrouwde omgeving om zich heen. Met een mantelzorgwoning kunt u de woning volledig naar alle wensen aanpassen en zal deze ook in een vertrouwde omgeving geplaats worden. Daarnaast kunt u hier ook langer blijven wonen omdat alles praktisch ingericht wordt om ouder te worden

Altijd een vertrouwd persoon in de buurt

Met een mantelzorg woning is er altijd iemand in de buurt die u kan verzorgen en helpen. Ten eerste zorgt dit voor rust omdat er niet altijd iemand helemaal op en neer hoeft te rijden wanneer er iets aan de hand is. Daarnaast kan het ook eenzaamheid bij ouderen tegen gaan. Ouderen hebben vaak behoefte aan sociaal contact en voelen zich eerder eenzaam als er bijvoorbeeld weinig mensen langskomen. Met een mantelzorgwoning is er altijd wel een familielid in de buurt voor een praatje en kunt u gemakkelijk samen eten en de nodige zorg verlenen.

Nog steeds de privacy die u nodig heeft

Met een mantelzorgwoning kunt u nog steeds genieten van alle privacy die u nodig heeft en kan iedereen nog steeds zijn eigen leven lijden. Er is altijd iemand in de buurt als er hulp nodig is, maar u heeft ook uw eigen rust en kunt u terug trekken in uw eigen woning.

Vergunningsvrije mantelzorgwoning

Sinds 2014 heeft u voor het plaatsen van een mantelzorgwoning geen vergunning meer nodig. De overheid wil mantelzorgwoningen stimuleren omdat er steeds meer verzorgingstehuizen sluiten. Er zijn daarbij wel een aantal regels waar u rekening mee moet houden voor het plaatsen van een mantelzorgwoning. Wilt u meer weten over de regels voor vergunningsvrij bouwen? U kunt contact opnemen met Iso-Bella en dan helpen wij u met al uw vragen.

Prefab mantelzorgwoning van Iso-Bella

Met een prefab mantelzorgwoning van Iso-Bella kunt u de gehele woning naar eigen wensen en behoefte invullen. Daarnaast is de woning multifunctioneel waardoor u deze altijd later nog kunt aanpassen voor een andere toepassing. Met onze mantelzorgwoningen bent u van alle gemakken voorzien en dient het als volwaardige woning. Uw mantelzorgwoning word in 1 dag geplaatst en u hoeft niet weken lang in een verbouwing te zitten. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden? U kunt hier vrijblijvend een gratis advies gesprek aanvragen zodat we samen uw wensen kunnen bespreken.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.