Waarom een buitenverblijf? 5 voordelen van deze investering

Bent u op zoek naar een buitenverblijf naast uw hoofdwoning? Daar kunt u verschillende redenen voor hebben. U wilt misschien een buitenverblijf om meer te ontspannen in de tuin of een aparte ruimte creëren voor het uitvoeren van uw hobby. Of u zoekt een praktijkruimte voor uw eigen beroep of bedrijf. U kunt er vele kanten mee op. Het beste is wel om een buitenverblijf te laten ontwerpen en plaatsen door een professioneel bedrijf met veel ervaring. Wilt u daar meer over weten? In deze blog leest u er alles over.

Waar gebruikt u een buitenverblijf voor?

U kunt een buitenverblijf gebruiken om verschillende redenen. Onderstaande toepassingen zien wij terug bij onze klanten.

 • Hobbyruimte: heeft u een hobby waarvoor u de ruimte nodig heeft? Denk aan schilderen, tuinieren of het opknappen van fietsen. Zulke hobby’s zorgen vaak voor rommel en vieze vloeren. Dat doet u liever niet in huis en een garage is echt voor de auto’s. Dankzij het buitenverblijf zijn alle obstakels uit de weg geruimd.
 • Voor grotere kinderen: zijn uw kinderen oudere pubers of jonge volwassenen? Dan is het voor hen wel zo fijn om een eigen plekje buiten het huis te hebben. Ook voor u. Zo heeft u er minder last van als ze ‘s nachts thuiskomen na het stappen of samenkomen met hun vrienden. En het is natuurlijk goed voor de studie. Concentreren gaat beter zonder de rest van het (drukke) gezin.
 • Thuiskantoor: bent u inmiddels gewend aan het thuiswerken? Dan weet u vast hoe fijn het is om een eigen kantoor te hebben. Met een buitenverblijf tilt u deze luxe naar het allerhoogste niveau. Als u een professionele bouwer in de arm neemt, is uw thuiskantoor binnen een mum van tijd aangesloten op elektriciteit, water en warmte. U kunt dan op alle dagen van het jaar terecht in uw thuiskantoor met de laptop, zelfs op de hele koude dagen.
 • Praktijkruimte of studio: onze klanten gebruiken het buitenverblijf ook voor een eigen bedrijf. Bent u coach, psycholoog, fitnesstrainer of yogadocent? Een buitenverblijf is dan perfect om bij uw woning te hebben. U betaalt een eenmalige investering voor de ruimte en daarna hoeft u nooit meer huur te betalen. Het mooie is ook dat de buitenruimte van uzelf is, iets waar u inkomsten uithaalt op de lange termijn. Een buitenverblijf voor uw bedrijf is ook fijn voor de privacy van uw klanten. Bovendien zit u lekker rustig, zonder dat u gestoord wordt door andere gezinsleden.
 • Sportschool aan huis: gaat u liever niet meer naar de sportschool? Laat deze dan vooral zelf bouwen door een professional. U heeft dan uw eigen apparaten en gewichten bij de hand en hoeft nooit op iemand te wachten.

Wat zijn de 5 voordelen van een buitenverblijf?

Een eigen buitenverblijf laten bouwen in het kort heeft de volgende voordelen:

 1. Het zorgt voor extra comfort;
 2. Er is meer leefruimte;
 3. Het vermeerdert de waarde van uw woning en zorgt op de lange termijn voor inkomsten. Een praktijkruimte elders kost alleen maar geld, maar een buitenverblijf levert u uiteindelijk dus geld op;
 4. Een buitenverblijf groeit mee met uw gezin of bedrijf;
 5. De buitenruimte is net als een echt huis, compleet met elektra, water, licht, regenafvoer en een stevig dak. Het buitenverblijf kan dus zeker tegen een stootje.

Uw eigen buitenverblijf in 4 stappen

Kijkt u ernaar uit om de bouw van een buitenverblijf uit te besteden? Een professioneel en ervaren bedrijf helpt u in de volgende 4 stappen:

 1. Adviesgesprek: uw wensen en plannen worden besproken in de showroom;
 2. Samenstellen: de ontwerper stelt uw prefab buitenruimte samen aan de hand van uw wensen. In deze fase krijgt u ook een offerte;
 3. Productie: bent u akkoord met de offerte? Dan start de productie. De prefabricatie vertelt u precies hoelang het allemaal duurt;
 4. Plaatsing: na 12 weken plaatst het bedrijf uw buitenverblijf en kunt u genieten van de extra ruimte buiten uw hoofdwoning.

Kies voor een buitenverblijf die de professional voor u bouwt – download de brochure van Iso-Bella of bezoek de showroom

Wilt u een mooi buitenverblijf naast uw eigen woning? Neem dan contact op met Iso-Bella, zodat u kunt genieten van alle voordelen die deze investering met zich meebrengt. Download onze brochure met alle informatie of vraag direct een kennismaking aan. We zijn telefonisch bereikbaar via 085-4011631 of per mail: info@iso-bella.nl. U bent van harte welkom in onze showroom in Almere.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.