Waarom een gastenverblijf? – 5 voordelen van een aparte ruimte naast het huis

Heeft u regelmatig gasten over de vloer en heeft u de luxe van een ruime buitenplaats naast uw woning? De grond leent zich dan uitstekend voor een gastenverblijf naast uw woning. Het is een investering waar u veel voor terugkrijgt. Zowel u als uw gasten krijgen meer privacy – iedereen behoudt een eigen plekje om zich terug te kunnen trekken.

Dat zijn uiteraard niet de enige voordelen van een gastenverblijf. In dit artikel noemen we er nog een paar, zodat u ziet waarom dit een aantrekkelijke investering is.

Wat is een gastenverblijf?

Het woord zegt het al: een gastenverblijf is een aparte verblijfsplek voor de mensen die bij u op bezoek komen. Deze staat in uw eigen tuin of anders op loopafstand van uw hoofdwoning. Het gastenverblijf is allang niet meer de typische blokhut met minimale voorzieningen. Naast een goed bed en een luxe zithoek, bevat het gastenverblijf ook uitstekende sanitaire voorzieningen en een eigen keuken. Als u bijvoorbeeld familieleden heeft die ver weg wonen, kan dat een goede reden zijn om te kiezen voor een gastenverblijf. De aparte ruimte zorgt ervoor dat zij een nachtje kunnen blijven slapen, zonder dat het ten koste gaat van uw privacy.

Wat zijn de 5 voordelen van een gastenverblijf?

Naast meer privacy kent het gastenverblijf nog vijf voordelen, die wij hieronder met u bespreken:

  1. Meerwaarde van uw woning: een gastenverblijf bij uw eigen woning, zorgt voor een waardevermeerdering van uw woning. Wanneer u de woning weer gaat verkopen, maakt een gastenverblijf het verschil in de prijs.
  2. Meer leefcomfort: het gastenverblijf kunt u ter beschikking stellen aan uw gasten, maar daarnaast kunt u het ook gebruiken als hobbyruimte. Onze klanten gebruiken de aparte ruimte als yogastudio, atelier, mancave, thuiskantoor of gymstudio. Het gastenverblijf is zelfs te gebruiken als thuisbioscoop. Het is maar net wat u er graag van maakt.
  3. Duurzaamheid: professionele bouwers werken met hoogwaardige en exclusieve materialen, met duurzaamheid als uitgangspunt. Het hout is van een duurzame kap en niet van kostbare regenwouden. Het hout voor het gastenverblijf is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals zware regenval en windstoten. U weet dan zeker dat het gastenverblijf straks een Dudley of Eunice 2.0 overleeft.
  4. Investering in de groei van uw gezin: een gastenverblijf is ook leuk voor de kinderen in het gezin. Kleine kinderen worden vanzelf grote pubers en jongvolwassenen. Hoe ouder ze worden, hoe meer ook zij behoefte hebben aan privacy. Een gastenverblijf doet dan dienst als een soort van buurthuis. Of ze kunnen hun eerste liefde mee naar huis nemen, zonder ze het gevoel hebben dat u als ouder over hun schouder kijkt. Een gastenverblijf is ook fijn voor uzelf als ouder van jonge volwassenen. U slaapt dan lekker rustig als ze ‘s nachts thuiskomen na het stappen.
  5. Snel geplaatst: een gastenverblijf van steen is mooi en stevig, net zoals uw hoofdwoning. Alleen duurt het lang voordat deze helemaal gereed is. Als u eenmaal besluit een apart verblijf neer te zetten, wilt u ook dat deze snel staat. Een Iso-Bella gastenverblijf staat binnen één dag, zonder gedoe. Volledig geïsoleerd, verplaatsbaar en aan te passen naar uw eigen wensen.

Hoe herkent u een professionele bouwer van een gastenverblijf?

Wilt u met een professioneel bedrijf zaken doen voor de bouw van uw gastenverblijf? Let dan op de volgende punten:

  • Ontwerp heeft iets meer tijd nodig: het is niet zozeer de bouw die veel tijd kost. Het is juist het uitwerken van het ontwerp waar veel tijd in zit. De fase van aanvraag tot bouw duurt bij een professioneel bedrijf soms wel 12 weken. Dan weet u zeker dat het gastenverblijf helemaal naar uw zin is.
  • Meedenkend: een professionele bouwer denkt en groeit met u mee. We horen graag uw wensen, passen ons aan en verrassen u met een gastenverblijf op maat. Uiteraard geven we ook advies naar wat er nog beter kan.
  • Duurzame materialen: een professionele bouwer maakt gebruik van duurzaam hout. Dit in combinatie met een stevige constructie en een tijdloos design.
  • Gemak: bent u zelf niet zo handig en besteedt u graag alles uit? Met prefab-units, kant-en-klare oplevering en service inclusief plaatsing is de keuze voor extra ruimte snel gemaakt. U bent dan bij Iso-Bella aan het juiste adres.

Doe inspiratie op voor een gastenverblijf in uw tuin – download de brochure van Iso-Bella

Wilt u een mooi gastenverblijf naast uw eigen woning? Neem dan contact op met Iso-Bella, zodat u kunt genieten van alle voordelen die deze investering met zich meebrengt. Download de brochure met alle informatie of vraag direct een kennismaking aan. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085-4011631 of per mail: info@iso-bella.nl. U bent van harte welkom in onze showroom in Almere.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.