Waarom kiezen voor een tiny house

Tiny houses worden steeds populairder. Maar waarom zou u een tiny house bouwen? Lees alles over de voordelen van minimalistisch wonen.

Tiny house steeds populairder

Het tiny house is in de Verenigde Staten al langer een bekende verschijning. Maar ook in Nederland wordt het idee door steeds meer mensen enthousiast ontvangen. Maar waarom zou u kiezen voor het bouwen van en wonen in een tiny house? In dit artikel tonen we u de voordelen van het wonen in een tiny house.

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een kleine, vrijstaande woning met een maximaal vloeroppervlak van vijftig vierkante meter. Maar nog belangrijker: het is een woning die gebouwd is vanuit een duurzaamheidsgedachte en heeft daarom een kleine ecologische voetafdruk.

Tiny houses worden meestal geconstrueerd uit duurzame materialen en maken slim gebruik van ruimte en innovatieve technologieën. U kunt een tiny house (laten) bouwen op een (tijdelijke) fundering, maar ook kiezen voor een huisje op wielen. Een tiny house wordt vaak geleverd als bouwpakket.

De voordelen van een tiny house

Maar waarom willen mensen wonen in een huis met zulke beperkte afmetingen als een tiny house? We tonen het u door een blik te werpen op de belangrijkste voordelen van een tiny house.

Duurzaamheid

Door te kiezen voor een tiny house, verkleint u uw ecologische voetafdruk. Er is minder energie nodig om het huis warm te houden, terwijl u ook minder materiaal gebruikt bij het (laten) bouwen van een tiny house.

Bovendien kost het construeren van een tiny house veel minder bouwtijd dan het uit de grond stampen van een middelgroot alleenstaand huis of een villa. En last but not least: omdat de ruimte in een tiny house beperkt is, moet u automatisch leven met minder spullen. Uw consumptiepatroon wordt dus duurzamer.

Kosten besparen

Een tiny house is ook goed voor de beurs. U hoeft minder uit te geven aan meubilair en woonaccessoires. En dan is er natuurlijk ook de aankoopprijs. Waar het op de oververhitte en krappe woningmarkt amper nog mogelijk is om een huis onder de twee ton op de kop te tikken, kost een tiny house gemiddeld veertig- tot tachtigduizend euro. Zo bespaart u geld dat u wellicht kunt gebruiken voor een mooie wereldreis of een vroege pensionering.

Meer vrijheid

Met een tiny house bent u niet jaren gebonden aan dezelfde woonplek. Krijgt u een nieuwe baan aangeboden elders in het land? Bent u toe aan een nieuwe woonomgeving en een ander uitzicht? Of leidt u een reizend bestaan, maar heeft u toch behoefte aan een eigen relaxplekje waar u op zijn tijd naar kunt terugkeren? Geen probleem met een tiny house. U haakt de woning aan uw wagen en kunt op weg naar andere oorden.

Minder stress

Een stevige hypotheek of hoge huur is voor veel mensen een bron van stress. ‘Wat als ik in de nabije toekomst mijn baan kwijtraak? Kan ik het huis dan nog wel betalen?’ Met een tiny house is het gemakkelijker om een eenvoudig leven te leiden dat ruimte biedt voor ontspanning en het najagen van echte passies.

Sociaal wonen

Wonen in een tiny house staat niet gelijk aan een solitair bestaan in een hutje op de hei. Integendeel. In Nederland bestaan projecten rondom tiny housing vrijwel altijd uit meerdere huisjes die bij elkaar in de buurt staan. Een prima kans dus om sociaal te wonen met mensen die er dezelfde idealen en levensfilosofie op nahouden.

Een tiny house van Iso-Bella

Iso-Bella is een erkende specialist in het ontwerpen en bouwen van tiny houses. Tiny houses van Iso-Bella zijn verplaatsbaar, modulair en multifunctioneel inzetbaar. Ze kunnen fungeren als hoofdwoning, maar zijn ook te gebruiken om extra woonruimte toe te voegen aan een bestaande woning.

Verder profiteert u bij Iso-Bella van:

  • Uitstekende materialen die uitgebreid zijn getest op kwaliteit en duurzaamheid.
  • Een ervaren montageteam. U hoeft niet zelf te klussen. In plaats daarvan zorgen onze monteurs ervoor dat uw werk- of woonruimte binnen een dag op haar plek staat.
  • Producten van Nederlandse makelij. Hierdoor kunnen we snel schakelen en het hele jaar door leveren. U hoeft dus geen weken te wachten omdat bepaalde producten niet voorradig zijn.

Meer informatie over tiny housing

Bent u geïnteresseerd in een tiny house? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. U kunt contact met ons opnemen, onze brochure downloaden of een adviesgesprek inplannen. Wilt u meer lezen over onze tiny house oplossingen? Lees hier meer informatie over onze tiny houses.

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.