Wat is een prefab tuinhuis?

Een Prefab Tuinhuis. Mogelijk u hier wel eens over gehoord. Wat is een prefab tuinhuis? Wat zijn hier de voordelen van en waarom zou ik voor een prefab tuinhuis kiezen uit? U leest het in dit artikel.

Wat is een prefab tuinhuis?

U heeft het vast weleens gezien. Een kant en klare (prefab) dakkapel die op z’n plaats werd gezet met een hijskraan. Wist u dat er ook tuinhuizen bestaan waarvan de constructies al (deels) vooraf gefabriceerd zijn. Dit soort tuinhuizen noemen we een prefab tuinhuis. De afkorting van prefab komt van het engelse woord prefabricated.

Prefabricage (prefab bouwen) is een proces in de bouw waarbij de losse materialen van een product vooraf in een fabriek of werkplaats verwerkt worden tot één geheel. Een prefab tuinhuis is dus in feite een tuinhuis waarvan de losse delen dus alleen nog maar in elkaar gezet moeten te worden. Bij Iso-Bella bepalen we afhankelijk van het project, of deze in elkaar gezette delen vooraf of op de bouwplaats (uw tuin) verwerkt worden tot één geheel.

Bent u benieuwd welke prefab tuinhuizen wij in ons assortiment aanbieden? Bekijk ze hier.

Hoe zit het met de fundering voor mijn prefab tuinhuis?

De fundering oftewel het fundament is een deel van een gebouw of constructie dat ervoor zorgt dat het eigen gewicht ervan en de daarop uitgeoefende krachten, zoals nuttige belasting, sneeuw, winddruk, enzovoorts, worden overgedragen op de draagkrachtige ondergrond.

 

Tuinhuis design schets

Afhankelijk van de grootte van het project en de ondergrond, is het niet altijd nodig om een betonnen vloer te laten storten. Dit komt vanwege het lichte (maar super stevige) materiaal waar wij mee werken.

Wilt u toch de volle 100% zekerheid hebben dat er nooit een verzakking kan ontstaan, dan adviseren we om een fundering aan te laten leggen. Met een goede fundering voorkomt u deze mogelijke problemen.

Wilt u weten welke fundering het meest geschikt is voor uw prefab tuinhuis? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Onze adviseurs helpen u graag op weg!

Extra woonruimte? Ontdek Iso-Bella.

Stel zelf de ideale woonruimte samen

Volledig te personaliseren met add-ons

Prefab en turnkey opgeleverd (Plug & play).

Recente blogs

Benieuwd naar de mogelijkheden van luxe en duurzame oplossingen voor in uw tuin? Lees onze artikelen en ontdek de mogelijkheden.

Bijgebouw vergunningsvrij

Bijgebouw vergunningsvrij

Wilt u een bijgebouw vergunningsvrij in uw tuin laten plaatsen? Bijvoorbeeld een tuinkantoor, mantelzorgwoning of gastenverblijf, dan zijn er verschillende dingen waar u op moet letten. In dit artikel vertellen we u meer over de voorwaarden en het vergunningsvrij plaatsen van een bijgebouw in uw tuin.

Lees meer
Mantelzorgwoning prijzen

Mantelzorgwoning prijzen

Wilt u een mantelzorgwoning laten plaatsen en wilt u meer weten over de prijzen? In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een mantelzorgwoning.

Lees meer
1 stap verwijderd van uw nieuwe leefruimte!

Bent u op zoek naar meer werk- of leefruimte?

Vraag direct een offerte en kom langs in onze showroom.